Pod szyldem Le Scandale

Kuchnie z przeróżnych zakątków świata, nagradzani w międzynarodowych konkursach barmani i wysoki standard obsługi – tak najkrócej można opisać wielowymiarowy koncept, jakim są Scandale.

Wysmakowane wnętrza, różnorodna kuchnia, szeroki wybór koktajli przygotowywanych przez wyspecjalizowaną kadrę barmańską i wychodzenie naprzeciw potrzebom gościa już od ponad dekady przyciągają do miejsc pod szyldem Le Scandale kolejnych mieszkańców Krakowa.

 

Scandale to miejsce na każdą porę dnia. O poranku przy bufecie można samodzielnie skomponować sobie tutaj śniadanie i popracować przy filiżance aromatycznej kawy. Następnie w kameralnej salce odbyć spotkanie z partnerem biznesowym, a szczegóły współpracy przypieczętować przy pysznym posiłku i kieliszku znakomitego wina. Wieczorem miejsce przeobraża się nie do poznania. Można tu obejrzeć mecz, zjeść romantyczną kolację i spotkać się z przyjaciółmi nad wspaniałymi koktajlami. Wszystko dzięki temu, że zarówno Garden Le Scandale, jak i młodsze Scandale Royal to szereg sal o różnym charakterze i klimacie.

 

I właśnie dlatego te miejsca są świetną lokalizacją na każdą firmową imprezę. Czy to oficjalną i elegancką, czy też o zupełnie nieformalnym charakterze. – W każdym przypadku o dobre humory gości zadba profesjonalna ekipa barmańska i kelnerska. Nasi goście mogą liczyć na indywidualną obsługę barmańską przy specjalnych mobilnych barach czy bawić się do białego rana na dancefloorze – mówi Dominika Krzeczowska, manager w Garden Le Scandale.

 

– Podczas standing party możemy ugościć 500 osób. Wygodnie przy stole usiądzie u nas 200 osób jednocześnie. Mamy też przeróżne sale na bardziej kameralne spotkania – zaprasza Krzeczowska. I dodaje, że konfiguracje są niemal nieograniczone. W największej z sal w Scandale Royal przy pl. Szczepańskim wspólnie przy stole może zasiąść 50 osób. Obie restauracje znane są ze znakomitej kuchni, która karmi gości nawet do drugiej nad ranem.

 

– Nasi kucharze nie boją się stawiać na odważne i niebanalne połączenia, eksperymentować i poszukiwać nowych kulinarnych doznań, jednocześnie sięgając po klasyczne dania. Dzięki temu jesteśmy popularni zarówno wśród młodego pokolenia, jak i tego nieco starszego – tłumaczy Bartłomiej Niezgodzki, manager w Scandale Royal. – Przygotowujemy zarówno dania kuchni międzynarodowej, jak i tradycyjnej kuchni polskiej, żeby pokazać ją naszym zagranicznym gościom – uzupełnia i zachęca, by możliwości tutejszych szefów kuchni sprawdzić na miejscu, bądź zamawiając do swojej firmy lunch.

 

Scandale podejmują się organizacji imprez w rozmaitym entourage’u: od sal kongresowych, po… kamieniołomy. – Mamy za sobą ponad dziesięć lat doświadczeń w przygotowywaniu cateringów – wyjaśnia Niezgodzki. Obok obsługi standardowych konferencji czy spotkań firmowych, Grupa Scandale od pięciu lat karmi gwiazdy podczas Off Camera Festival. – Obsługujemy też plany firmowe w przeróżnych lokalizacjach, ostatnio były to kamieniołomy pod Krakowem. Za nami też spora impreza na pływającej po Wiśle barce, grill na sto osób w jednym z fortów, romantyczna kolacja walentynkowa w nieoddanym jeszcze do użytku budynku, gdzie przygotowaliśmy także scenografię – mówi Niezgodzki. – Współpracujemy z załogą, która jest w stanie sprostać każdemu wyzwaniu, i zrobi to popisowo – deklaruje.



Wiktor Urbański







Zapisz się do naszego newslettera




©2015 What's Up Magazine - wszelkie prawa zastrzeżone

What's Up?

Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco.